Ezek a világítóeszközök kiválóan alkalmasak a kisebb helyiségek beragyogására, a stúdiólakások zónázására vagy a szoba egyes részének további megvilágítására.

Figyelembe véve a sokféle fali lámpa variációt, meglehetősen egyszerű egy adott belső stílusnak megfelelő modellt vásárolni. Az alampa.hu online áruházban a vásárlók a klasszikus, a hi-tech és a minimalista irányzatokban készült termékek közül választhatnak. Az enteriőr stílusán kívül, a fali lámpa beszerzésekor támaszkodnia kell a termék fő funkciójára.

Az elsődleges célja természetesen a helyiség megvilágítása. Ha valami konkrét dolgot, például képet, tükröt vagy íróasztalt szeretnénk hangsúlyozni, akkor a belőle érkező fénynek selymesnek kell lennie.

Ehhez matt lámpaernyővel ellátott modelleket használnak. Viszont, ha olyan helyeket világítunk meg, ahol kívánatos kiemelni a környezet luxusát, például éttermek és szállodák esetében, akkor a dekoratív funkció kerül előtérbe. Ebben az esetben tanácsos a fő világítás stílusához illeszkedő fali lámpát vásárolni.