A ház azon helyeire, amelyek gyakori mechanikai igénybevételnek vannak kitéve, speciális anyagok felvitele szükséges. A lábazati vakolat felhasználásának lehetőségei nagyon szélesek.

Az elmúlt években egyre inkább alkalmazzák a belső terekben is, az olyan lakóterületeken, mint a konyha, a fürdőszoba vagy a nappali. A színek és a textúrák változatossága több ezer variációt tesz lehetővé. A belső falra felvitt lábazati vakolat nagyon érdekesnek tűnik és könnyen versenyezhet a hagyományos megoldásokkal.

Meg kell azonban jegyezni, hogy betonból, gipszből, gipszkartonból és cementből készült falakhoz alkalmas. A szemcsés vagy rosszul előkészített felületekre történő felvitele a látható repedések gyors megjelenésével jár, amiket nagyon nehéz eltávolítani.

Habár ez a dekoratív termék nem olcsó, de az ára nem sokban különbözik a klasszikus anyagok költségétől. A lábazati vakolat szerkezetének és árnyalatainak gazdag választéka nem korlátozza a mesterek fantáziáját és képességeit, ezért kitűnően mutat a falon.