A flex az egyik legelterjedtebb kéziszerszám a barkácsolók és profi szakemberek körében egyaránt. A sarokcsiszoló nem véletlenül lett ilyen népszerű – a sokoldalúságának és hatékonyságának köszönhetően számos alkalmazási területen kiemelkedő szerepet játszik. Ez egy elektromos kéziszerszám, amely kör alakú csiszoló- és vágókorongokkal működik.

A legtöbb esetben a gép motorja egy markolat és egy hajtómű segítségével a tartozékra, vagyis a csiszoló- vagy vágókorongra van rögzítve. A korongok különböző anyagokhoz és alkalmazásokhoz kaphatók, így a felhasználók széles skáláját szolgálják ki. A sarokcsiszoló sokféle munkához használható. A leggyakoribb felhasználási területek közé tartozik a vágás, csiszolás, polírozás és hegesztési varratok eltávolítása.

Fémlemezek, csempék, kő, beton és még fa esetében is hatékonyan alkalmazható. Az építkezéseken, kertészeti projektek és autószerelés során is hasznos lehet. A sarokcsiszoló használata nem csupán a sokoldalúság miatt terjedt el, hanem azért is, mert megfelelő technikával és biztonsági óvintézkedésekkel precíz munkát lehet vele végezni.