Tetőszerkezetek építéséhez megannyi építőanyagra és tartozékra van szükség. Például nem hiányozhat a sokoldalú C szelemen sem. A speciális alakú acélprofil nagy szilárdsággal és rugalmassággal rendelkezik, és különböző szerkezeti alkalmazásokban kerül felhasználásra. Az építőiparban a C szelemen gyakran képezi vázszerkezetek, válaszfalak és tetők részét.

A profil rugalmas kialakítása lehetővé teszi a könnyű illeszkedést és rögzítést, ami felgyorsítja az építési folyamatokat. Az egyik előnye a kis súlya, ami megkönnyíti a szállítást és a telepítést, ezáltal csökkentve az összköltségeket. A C szelemen további előnye a korrózióállóság és az időjárásállóság.

A legtöbb C szelemen acélból készül, amit különleges bevonatokkal vagy galvanizálással védenek a rozsdásodás és korrózió ellen. Ez hosszú élettartamot és megbízható teljesítményt eredményez, még olyan szélsőséges környezetekben is, ahol a nedvesség vagy más környezeti hatások károsíthatnák az anyagot. Fontos megjegyezni, hogy a C szelemen helyes tervezéssel és telepítéssel biztosítja a legjobb eredményeket.