Elektromos szegélynyíró
Elektromos szegélynyíró

Ha már ott a szép udvar és a kert, akkor azt mindenképp rendben kell tartani. Sokat elárul a lakókról, hogy éppen milyen állapotban van a telek.

Ehhez persze többféle eszközre van szükség. Ha elburjánzik a gyep, akkor jöhet a fűnyíró, viszont a fák tövéhez, a falak mentén és a sarkokba még ez sem képes levágni a füvet. Az elektromos szegélynyíró viszont pont ezért lett megalkotva. A nehezen elérhető helyeket is könnyen el lehet érni a segítségével.

Az erős damillal egy szempillantás alatt levágható a fű, de ha keményebb szárú növényekről van szó, akkor elektromos szegélynyírót pengével is fel lehet szerelni. Kisebb udvarokhoz, kertekhez teljesen jó választás. Hogyha már nagyobb területről van szó, akkor okosabb a benzinmotoros változatot választani, mivel ez nagyobb hatótávval rendelkezik.

Az elektromos szegélynyírót csak addig lehet használni, ameddig elér a hosszabbító. Bár akkus változatot is be lehet szerezni, viszont ilyenkor mindig győződjünk meg a munka elkezdése előtt, hogy fel van töltve legalább 2 akkumulátor a munkához!