Motoros redőny
Motoros redőny

A motoros redőnyök piacán először csak azok a modellek jelentek meg, amelyek gombnyomásra mozgatták le fel a redőnyöket. Utána jöttek az időzítéssel ellátottak, majd a távirányítós redőny. Manapság pedig ezek programozási lehetőségein dolgoznak fejlesztők.

Az egyre divatosabb okos otthonoknak nevezett lakásokban akár telefonos applikációval is elérhető a redőnyök mozgatása. Ennek egyik szépséghibája az erős wifi környezet, amely igaz, hogy kényelmes, de bizonyítottan káros, ha egész nap ebben tartózkodunk.

Sajnos nem készült elegendő esettanulmány arról, hogy pontosan milyen hatással van ez az emberekre és különösen a kisgyerekekre. Egyszerűbb a távirányítós redőny működtetése, hiszen ehhez csak a távirányító kell. Sőt ezt már egy mágnessel a falra is rögzíthetjük, így nem kell folyamatosan a távirányítót kutatni.

Aki sokat jön–megy a lakásban hajlamos mindig elhagyni, aztán meg keresheti. A távirányítós redőny előnye a sima motorossal szemben, hogy az ágyból, a fotelből, vagy az ebédlőasztal mellől működésbe hozhatjuk a motort.