Megtalálja a vezetékeket a vezeték kereső
Megtalálja a vezetékeket a vezeték kereső

Hogyha kénytelenek vagyunk lyukat fúrni a falba, akkor nem érdemes találgatni, hogy vajon hol húzódhatnak benne a vezetékek. Nagyjából be lehet lőni a helyüket, de a régi építésű épületek esetében érhetnek kellemetlen meglepetések az akkori kivitelezés miatt.

A vezeték kereső használatával azonban sokkal nyugodtabban és precízen lehet dolgozni. Nem áll fent a veszélye annak, hogy a fúrószár véletlenül beleszalad egy villanydrótba vagy vízcsőbe.

Vezeték kereső nélkül viszont mindkettőnek megvan az esélye. A megfelelő beállításokkal azt is kijelzi a készülék, hogyha éppen valamilyen fém tartóelem van a falban ott, ahová fúrni szeretnénk. Ebben az esetben nem áll fenn a balesetveszély, viszont, ha vasat kapunk a falban, akkor megakad a fúró és eltörhet a fúrószár.

A vezeték kereső olyan pontos értékek kimutatására képes, amelyekkel meg lehet állapítani egy esetleges rövidzárlat helyét is. Ezért nem kell végig kibontani az egész falat addig, amíg meg nem találjuk a zárlatos vezetéket. A vezeték kereső többféle változatban található meg a muszeroazis.hu weboldalon.