Kerékpárok mindenkinek
Kerékpárok mindenkinek

Vannak olyan termékek, ahol kifejezetten fontos, hogy a két nemnek gyártott darabok elkülönüljenek egymástól. Idetartozik a női és férfi kerékpár is, ugyanis a kialakítása más-más szempontok alapján történik.

Nem is kell ehhez különösebben szakértőnek lenni, hogy megmondjuk a két bicikli közötti különbséget, hiszen a váz formája egyből szembetűnő. Ezen túl is van még pár apró eltérés, amiket csak az igazán szemfülesek fognak kiszúrni.

Ennek oka pedig a két nem különböző testfelépítése, hiszen ha kipróbálja az ellenkező nemnek gyártott darabot, akkor érezni fogja, hogy sokkal kényelmesebben tudja kezelni a sajátját.

A női és férfi kerékpár csoportosításán túl, persze még rengeteg más alkategória is létezik, hiszen más bicikli fog kelleni a hegyi túrákhoz és megint más a városban való tekeréshez. A férfi kerékpár kategóriáján belül, elérhető többek között a cross trekking, a cyclocross, az MTB, az országúti, az összteleszkópos, a hagyományos trekking és a városi is. Érdemes szemügyre venni az eltéréseket vásárlás előtt.