A modern és megbízható termék biztosítja a megfelelő fényviszonyokat, vagyis biztonságosabbá teszi a közlekedést a sétányokon. Az utcai napelemes kandeláber ár eltérő, hiszen számos változatban van jelen a szaküzletekben. Általánosságban elmondható, hogy minden variáció hosszú élettartamú és könnyű. Nem korrodál, szóval remekül ellenáll az időjárás viszontagságainak. A zászlórudakhoz hasonlóan, megbízható húzó és hajlító szilárdsággal rendelkezik.

A pozitívumai közé tartozik az is, hogy nem vezeti az elektromos áramot. A napelemes kandeláber ár, ha az előnyöket veszi figyelembe, akkor nem nevezhető magasnak. Gyorsan és könnyen összeszerelhető. Modern LED lámpatestekkel van felszerelve. A felhasználási területe széles. Előszeretettel alkalmazzák autópályák, parkolók, parkok, kereskedelmi és sportlétesítmények megvilágítására. Nincs maradványértéke, ezért nem kell attól tartani, hogy ellopják. Általában szürke és fekete színben van jelen az üzletekben.

Az utcai napelemes kandeláber ár fel van tüntetve az internetes oldalakon. A termékek fajtáit legegyszerűbben a technológia szerint lehet csoportosítani. A napelem típusok ennek alapján lehetnek kristályosak vagy vékonyfilm-rétegűek. A kristályos panelek további két csoportra oszthatók. A mono és a polikristályos variációk egyaránt nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt években. Az előbb említett termékek kifejezetten hatékonyak. Ezek hatásfoka elérheti akár a 15-19 % is. Kicsi a helyigényük és nagyon jól bánnak a direkt fénnyel.

A jótállást illetően, az efféle berendezésekre 25 év garancia jár, viszont megfelelő karbantartás mellett az élettartamuk 35 év is lehet. A polikristályos napelem típusok abban térnek el az előbbiektől, hogy nem egy, hanem több külön kristályból tevődnek össze. Az előállítási költségük kedvező, ezért nagyon sokan választják. Akár 40 évig is kifogástalanul működnek. További előnyük, hogy borús időben is optimális teljesítményt nyújtanak. Ezeket a paneleket kevésbé befolyásolja az ingatlan tájolása. A napelem típusok energiatakarékos és környezettudatos megoldást kínálnak.