A menyasszonyok egy része az internet által produkált képek sokaságával felfegyverkezve érkezik meg az első találkozóra, ahol saját ötleteikkel együtt igyekeznek elmondani a kívánságaikat. Az esküvői próbasmink alatt ennek nagy szerepe van, azonban a tökéletesség a részletekben rejlik.

Ha a nagy napon az ara tükörbe néz, nem egy elfogadható arcot szeretne viszontlátni, hanem boldog és harmóniában lévő női tekintetet, amihez nem elég egy gyönyörű csipkeruha és a különlegesen kialakított frizura. Az egyik legfontosabb téma is felvetődik az esküvői próbasmink elkészítése előtt, ami a bőr felkészítése a ceremóniára.

A makeup szépségét a bőr egészséges állapota tudja garantálni, ezért a radírozást és hidratálást időben el kell kezdeni. Elemi kérdés, hogy a menyecske a benne rejlő szende vagy csalafinta hölgyet kívánja-e előhívni vagy inkább csábító tekintettel szeretne a leendő férjére hatással lenni.

Bár jelentéktelennek tűnhet, de az esküvői próbasmink idején felvett világos színű vagy nyitott vállú ruha jobb összképet fog nyújtani. A dekoráció és az ott használt színek lényegében tükrözik a menyecske által kedvelt hatásokat, ezért ez a végső makeupra is hatással lesz, ahogy a lakodalom milyensége is.

Minden kiegészítő mellett, nagy hangsúlyt kap a menyasszonyi csokor és a menyecske ruha is, amit az esküvői próbasmink idején már ajánlott átbeszélni ahhoz, hogy még egységesebb legyen az összhatás és azon a napon a boldogságtól önfeledten táncoló nő legyen a legszebb mindenki közül.