Ha ősz, akkor lassan eljön az ideje a kukorica betakarításának is. Az igen száraz nyarak esetében gyakori, hogy már augusztusra elszáradnak a kórók és alkalmassá válnak az aratásra, de a 2020 a csapadékok éve, így ez a folyamat csak nagyon késő őszre tehető. Hogyan zajlik a művelet? Régen még kézzel történt az aratás, de manapság a nagytáblás gazdálkodás miatt, a kombájn és kukorica adapter alkalmazás szinte nélkülözhetetlen.

Ezek a szerkezetek kifejezetten erre a célra lettek megtervezve. Az egyik leginkább ismert és jó eredménnyel használt márka a Dominoni nevet viseli. Eredetileg az olasz vállalkozás kis családi manufaktúraként indult, majd lassan kinőtte magát. Több mint fél évszázados gyártási tapasztalattal rendelkeznek a kukorica adapter készítés terén.

Többféle változatot gyártanak, a hagyományos kiviteltől az összecsukhatóig. A termékek 90 %-át külföldre viszik, míg a maradék 10 %-ot az országon belül igyekeznek értékesíteni. A minőséget minden helyzetben az előtérbe helyezik. Az így született kukorica adapter garantálja a gyors és eredményes betakarítást. Ennek hála növelhető a terméshasznosulás.

Az alacsony vágófejek gondoskodnak róla, hogy még a földön fekvő kórókról is be lehessen gyűjteni a csöveket. Azzal, hogy egyszerre akár 10-12 sor vihető, a kukorica adapter komolyan felgyorsítja a munkát és jelentősen lecsökkenti az ezzel járó költségeket. Az erő és robosztus jelleg már messzire sugárzik a szerkezetekről. A gigafarm.hu oldalon minden hasznos információt megtalálunk a kukorica adapter felépítésére vonatkozóan.