Ami az okostelefonokat illeti, azt tapasztalhatjuk, hogy két rajongótábor csap össze évről-évre, méghozzá az Apple fanok és az Android kedvelők. Utóbbiak legnagyobb érve, hogy az iPhone árak megfizethetetlenek, szinte már az egekben járnak, azonban ez egy teljesen szubjektív megközelítés.

Ahhoz, hogy ezt megítélhessük, sokkal mélyebbre kell ásni. Ugyanis teljesen objektíven fel kell mérnünk azt, hogy mit tud egy Apple készülék, amit egy Android nem.

Ez pedig a kiemelkedő és évekig tartó gyorsaság. Hiába az esetekben 4 vagy 8 GB RAM, bármelyik iPhone simán leköröz egy Xiaomit vagy Samsungot.

Ez pedig természetesen az IOS operációs rendszernek köszönhető, aminek bizony meg kell fizetni az árát. Viszont nem is kell kidobni az Apple készüléket 2 év után. A mobiltelefonok piacán már tapasztalhatjuk, hogy az iPhone árak kezdenek elérhetővé válni. Például az idei év legnagyobb durranása az SE 2020, 64 GB tárhellyel, pusztán 160 ezer Forint körül mozog. Emellett pedig az XS és XR is elérhető körülbelül 250 ezer Forinttól.