Egy kályha megépítéséhez nem csupán olyan kellékekre van szükség, amik a felépítésének a szerves részét képezik, hanem olyanokra is, amelyek attól különállóak. Például a szerkezet akkor lesz szebb és biztonságosabb, illetve egyszerűbben takarítható, ha adott a kályha alátét lemez is. Ez megvásárolható a Fire Store-ban.

Az kandalló üveg alátét túl azon, hogy rendkívül esztétikus, megvédi a padlót az esetlegesen kihulló parázstól. Az üveg kályha alátét lemez mellett szól az is, hogy az élek csiszoltak, illetve vannak olyan modellek, amelyek megvehetőek fazettázott oldallal is. A kandalló alátét edzett üvegből készül, ami azt jelenti, hogy ez egy roppant rugalmas és karcálló tartozék.

A vásárláskor azt persze tudni kell, hogy az edzett üveg utólagosan nem módosítható, csiszolható vagy vágható. A termék igazán könnyedén elviseli a kandalló súlyát és a padló egyenetlenségeit, de nem idomul hozzá. A padló egyenetlenségei miatt elálló üveg alátéthez rendelhető opciós szélező elem, amely eltakarja az alátétlap és a padló közti hézagot.

A kályha alátét lemez megvételekor azt is észben kell tartani, hogy ennek a másik fő szerepe az, körülbelül fél méteres környezetben megvédje a padlót. A vásárlásnál mindig lényegesen nagyobb üveg alátétet válasszon, mint a kandalló alapterülete!

A Fire Store-ban a kandalló füstcső több méretben beszerezhető

A kandalloepites.hu felhozatala óriási a kandallókat, kályhákat tekintve. Itt a kandalló füstcső különböző méretekben is beszerezhető. Ezen fontos eszközön kívül megvehető még sokféle idom, könyök és temérdek egyéb tartozék is. Sokan döntenek a fekete acél vagy a saválló kandalló füstcső mellett. Ez megvehető 130 mm-es és 200 milliméteres átmérővel is.

Az ABX berendezésekhez a füstcsöveket szürke, a kandallóval megegyező színben is meg lehet rendelni. A bolt által árusított kandalló füstcső tartozékok minősített, szilárd tüzelésű kandallók bekötéséhez használható, kiváló minőségű termékek. A kandalló füstcső megvételekor nem szabad elfelejteni, hogy az 1,5 mm-nél kisebb falvastagságú acél csövek semmilyen formában nem ajánlottak a kandallók bekötéséhez.