Bizonyos felületek kialakításának végső simításai közé tartozik a polírozás. Voltaképpen olyan folyamatról van szó, ami finomszemcsés csiszoló komponenseket tartalmazó termékkel, polírozó korong felhasználásával történik. A szintetikus, ipari gyémántpor és műgyanta kötés keverékéből létrehozott speciális felület a kemény kövek, de még az üveg megdolgozására is alkalmas.

Gyakran felújítások során lesz bevetve, amikor egy adott felszín a használat során megkopik, esetleg az élek valamilyen nagyobb erőhatás miatt letörnek. A polírozó korong száraz körülmények között vethető be. Nagy fordulatszámon is kiváló munkát végez és nem hagy maga után karcokat, csak csillogó felszínt, amivel mindenki meg lesz elégedve.

A burkolatszintezo.hu weboldalon bőséges a megbízható termékek felhozatala, amiből mindenki tetszés szerint válogathat. Bizonyos szakmákban elengedhetetlen munkaeszköz a polírozó korong, ezért jobb kéznél tartani mindig néhány tartalékot, hogy szükség esetén azonnal legyen mihez nyúlni. A kívánt végeredmény pedig nem marad el.