Vannak olyan esetek, amikor a hagyományos eszközök bevetése nem hozza el a várt eredményt. Ilyenkor nem kell kétségbeesni, hiszen a modern tudomány már rengeteg olyan megoldást hozott el magával, aminek hála a nehezen elérhető helyeken is tudunk maximális kényelem és kiemelt hatékonyság mellett dolgozni. Ha bontási munkálatok kivitelezéséről van szó, vagy éppen valamilyen ács, asztalos feladatokat látunk el, az orrfűrészek támogatása sokat tud segíteni.

A puhább, természetes, fa alapanyagok mellett, az él függvényében, akár fémek megmunkálására is alkalmasak ezek a berendezések. Makita és Hikoki márkák kínálatában egyaránt választhatóak orrfűrészek. Mivel magas vibráció keletkezésére lehet számítani a működés során, ezért a készítők mindent megtettek ennek mérséklésére. A gumírozott markolat pedig a kicsúszás esélyét minimalizálja.

A löketszám szabályozás révén fokozható a teljesítmény, viszont a lapcsere nem minden esetben elvégezhető külön szerszám nélkül. A legtöbb barkácsműhely egyik kulcsfontosságú eszközének minősülnek az orrfűrészek, ezért, ha rendszeresen alkotunk, akkor biztosítsuk a jelenlétét!