A német márka a biciklik és a tartozékok jól ismert gyártója, aki a megszokott német precizitással figyel oda a termékei fejlesztésére, folyamatosan modernizálja a technológiáit és bővíti a választékát. A Cube kerékpárok összes modellje Bajorországban kerül tesztelésre. A cég vezetése büszkén állítja, hogy ez a legjobb hely a próbatételekhez, hisz itt egyenetlen a terep, rengeteg emelkedővel, lejtővel és igazi mocsarakkal.

Általánosságban elmondható, hogy az alpesi területeken minden megvan ahhoz, hogy a vállalat tesztelje az új Cube kerékpárok kitartását. A mai napra a Cube modellek száma megközelíti a kétszázat. A pontos számot nehéz megnevezni, mivel a gyártó gyakran új termékekkel kedveskedik a minőségi kerékpárok kedvelőinek.

Itt hardtail, dupla felfüggesztéses, hagyományos univerzális, országúti, női és gyerek bicikliket is készítenek. Mindegyik kategóriában legalább néhány tucat modell található. Kiváló formatervezés, jó aerodinamika, könnyű súly, kényelem, nagyszerű teljesítmény a terepen és biztonság – ezek a Cube kerékpárok ismérvei.