A mindennapi életünket nagyban megkönnyítik a különféle járművek. Ezeket utazásra, szállításra használhatjuk fel többféle formában. A belsőégésű motorok működésük során jelentős mennyiségű hőt termelnek, aminek csak egy kis részét tudják felhasználni, a többit pedig a környezetbe továbbítják. A hűtőfolyadék meghatározó szerepet tölt be abban, hogy a fém alkatrészek ne hevüljenek túl.

Erre azért van szükség, mert az üzemanyagok égése során felszabaduló energia a súrlódásból ugyanúgy adódik. Ha a hő hatására a fémek kitágulnak, akkor az könnyedén működési problémákat idézhet elő. A hűtőfolyadék átveszi a meleget és megfelelő módon tudja elvezetni. Ennek hiányában gyorsan tönkremennének az alkatrészek.

A hétköznapi nyelvben csak fagyállónak nevezett komponens voltaképpen egy speciális elegy, ami a téli hónapok során ugyanúgy megőrzi szerkezeti tulajdonságait. A hűtőfolyadék többféle kiszerelésben érhető el, annak függvényében, hogy csak néhány literre vagy ipari mennyiségre lenne szükség. A hungarolube.hu webfelületen kiváló gyártók termékei állnak rendelkezésre.