Az illóolaj többféleképpen alkalmazható, és ha jól használjuk, akkor a testünk és lelkünk is hálás lesz érte. Az egyik remek lehetőség a párologtatás. A doTERRA párologtató egy valóban egyedi megjelenésű és kiváló minőségű aromadiffúzor, ami a legjobb választás a cég világszínvonalú illóolajainak stílusos párologtatására.

Miért használj aromadiffúzort a sima vízbe cseppentős, alulról melegítős párologtatás helyett? A párologtatás többféleképpen is kivitelezhető. Léteznek a már említett aromamécsesek, az egzotikus megjelenésű katalitikus lámpák és az egyszerűbb illatgyertyák, illetve füstölők. A fürdővízbe és a masszázsolajba cseppentett illóolaj is jó választás lehet.

Ezek mind arra szolgálnak, hogy segítsenek otthonosabbá tenni az életteret, ha kell, nyugtató hatású aromákat párologtatni a levegőbe, ha pedig arra van szükség, akkor frissítő, energizáló aromákkal oldani a stressztől kötött izmokat vagy enyhíteni a légúti panaszokat. Attól függően, hogy melyik módszert alkalmazzuk, különböző időszakokra biztosíthatjuk a kellemes illatot az otthonunkban.

Ha a legjobb megoldást keresed, akkor az aromadiffúzor mellett érdemes dönteni, amivel szinte munkád sem lesz. Egy kis vizet és néhány csepp illóolajat beletöltve, több órára biztosíthatod a kellemes légkört az otthonodban. Mindez addig tart, ameddig víz van az eszközben. Mivel nyílt láng használata nélkül működik, bármikor, bárhol biztonságosan magára hagyható.

A bekapcsolás után szép lassan szétoszlatja a kellemes illatot a helyiségben, sőt, azon túl is. Ha a doTERRA párologtató mellett döntesz, nemcsak egy rendkívül megbízhatóan működő aromadiffúzorra teszel szert, hanem még fel is dobod a szobád vagy az irodád hangulatát, mert a megjelenése is rendkívül különleges. Milyen olajokat ajánlunk hozzá?

Például a levendulát vagy a cédrust. De ugyanilyen jó lehet a narancs, a mandarin vagy a tömjén olaj is, amelyek mind-mind kifejezetten nyugtató, feltöltő hatásukról ismertek. A reggeli felfrissüléshez vagy egy munkanap során a fásultság megelőzéséhez kifejezetten jó megoldás lehet a borsmenta olaj, az eukaliptusz, a fodormeanta és a citrom olaj is. A kék varádics egy rendkívül különleges gyümölcsös illat, ami szintén frissítő hatású.

Ez az ultrahangos diffúzor apró molekulákra finomított permetté varázsolja a betöltött vizet és illóolajat, ami anélkül árad szét a lakásban, hogy bárhol is vízcseppeket vagy vízpára lecsapódást okozna. Ráadásul illatosít is és párásítja a levegőt, ami szintén jót tesz a légutaknak, főleg így az őszi időszakban, amikor a vírusok és a baktériumok éppen támadásba lendülnek. A párologtató használatával megelőzhető az orrnyálkahártya kiszáradása, ami nehezíti a kórokozók megtapadását.