Megnyugtató érzés tudni azt, hogy ott parkol az udvaron, garázsban vagy a lakás előtt egy autó, amibe bármikor beszállhatunk és elmehetünk, ahová éppen szeretnénk. Természetesen ehhez szükség van egy kulcsra, ami minden helyzetben azonnali indítást tesz lehetővé. Előfordul ugyanakkor, hogy a vezérlő valamiért nem működik. Elég gyakran az autókulcs ház sérülése okozza ezt a meghibásodást.

Általában a bicskakulcsok esetében kerül kiemelt figyelem erre a részre, ugyanis ebbe lesz visszahajtva a fémszerkezet, ami a kontaktházba illeszkedik. Bár felépítésében és praktikumában az ilyen autókulcs ház nagyon hasznos, ugyanis plusz védelmet kínál az esetleges letörések ellen, de egy leejtés során ugyanúgy ki van téve a sérülés kockázatának, mint bármelyik másik kivitel.

Érdemes tehát előre gondolkodni és elkerülni az autókulcs ház esetleges komolyabb hibáiból adódó kellemetlenséget, elsősorban olyan módon, hogy mindig van elérhető pótkulcs az eredeti kiváltására. Ennek elkészítését bátran bízzuk szakemberre, akit megtalálunk az autokulcsmasolas.com oldalon!