homloklebeny terápia
Homloklebeny terápia

Sok olyan egyedi probléma merülhet fel egy ember életében, amire csak később derül fény. Azt hihetné, hogy ilyenkor már nincs mit tenni, mert bizonyos fejlődésbeli rendellenességeket csak gyerekkorban lehetett volna hatékonyan kezelni. Valójában mindig van mód arra, hogy javítson a fennálló helyzeten, csupán annyi a dolga, hogy megismerkedik a rendelkezésre álló lehetőségekkel és kiaknázza az azokban megbújó lehetőségeket. A homloklebeny terápia olyan mozgásfejlesztő gyakorlatokból áll, amelyeket már 6 éves kortól lehet alkalmazni minden korosztály számára (forrás:budaimozgasfejlesztes.hu).

Megéri ebbe belevetni magát valakinek, mert egészen 102 éves korig bárki rendszeresen alkalmazhatja ezt a kezelési formát. Mire jó? A gyakorlatokkal elsajátíthatóvá válik bizonyos területek, amilyen többek között a beszéd, gondolkodás, mozgás, egyszerre történő aktiválása. Ennek eredményeképpen sokkal összeszedettebbé válhat és egyszerűbb lesz a mindennapi feladatok megtervezése, kivitelezése.

Bizonyos autizmusban szenvedő gyermekeknek is kifejezetten ajánlott. A fent említett honlapon részletes tájékoztatást talál a témában és egy előzetes időpont egyeztetést követően, részt vehet a személyes konzultáción. Legyen Önről szó vagy éppen a gyermekéről, adjon meg minden esélyt arra, hogy teljesebb életet tudjon megtapasztalni! Természetesen a megelőzés lenne mindig a fő cél, amivel végső soron elkerülhetővé vállnak a különféle problémák, de gyakran erre nincs esély.

Az utólagos kezelések is sokat tudnak javítani a már meglévő kellemetlen helyzeten, ha lelkesen és odaadóan elvégzésre kerülnek. Ami talán a legfontosabb, hogy nem szabad belenyugodni az áldatlan állapotba, mert abból mindig létezik kiút! A mozgásterápia elképesztő lehetőségeket rejt magában, amiket érdemes megtapasztalni. A szakemberek mindenben a segítségére lesznek. Egy alapos beszélgetés és vizsgálatsorozat keretében fényt derítenek a fennálló gondokra és támogatást nyújtanak abban, hogy legyen ereje végigcsinálni a gyakorlatokat. A sorsát csakis Ön irányíthatja és teheti jobbá!