Mivel manapság szinte mindenütt csak arról lehet hallani, hogy milyen drága az energia, a költségek csökkentésére egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az otthonainkban is. Köztudott, hogy a nyílászáró résein távozó energia mennyisége igen jelentős lehet, ezért az ablakszigetelés az egyik lehetséges megoldás a költségek lefaragására.

Az ablakszigetelés számtalan előnnyel jár, így a beruházás hosszútávon garantáltan megtérül. A profi szigetelés nemcsak a meleg kiszökését akadályozza meg hatékonyan, hanem az utcai por és kipufogógáz bejutását is, ahogyan a kinti zaj beszűrődése ellen is tökéletes megoldás. Környezetbarát és energiatakarékos azáltal is, hogy növeli a klímaberendezés hatékonyságát, mivel nem az utcát hűtjük a drága áramot pazarolva.

Korszerű mennyezet szigetelés csakis szakértővel

Az építőipar a növekvő energiaárak és a szigorú környezetvédelmi előírások miatt az egyre modernebb hőszigetelési rendszerekben látja a jövőt. Néhány évtizeddel ezelőtt még nem igazán foglalkoztak ezzel, mára viszont elképzelhetetlen, hogy egy új építésű ház ne kapjon korszerű szigetelést. A mennyezet szigetelés kialakítása hozzájárul ahhoz, hogy kevesebb fűtés is elegendő legyen a hidegebb időszakban, ami az ökológiai lábnyom csökkentését is eredményezheti.

Fontos azonban, hogy a fal és a mennyezet szigetelés megfelelő hozzáértéssel történjen, mert a helytelenül szigetelt épületekben olyan hőhidak keletkezhetnek, amelyek miatt a ház egy idő után lakhatatlanná válhat. A tökéletes eredmény és hatásfok eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő anyaghasználat is, igy teljes mértékben elkerülhető lesz a páralecsapódás.