Az izom- és ízületi sérüléseket nem szabad félvállról venni. Akár sport közben húzódik meg, csípődik be valami, akár séta vagy munka közben mozdulunk, lépünk egy olyat, ami után azt érezzük, hogy valami nincs rendben, minél hamarabb orvoshoz kell fordulni.

Jobb esetben megússzuk annyival, hogy előír egy kis pihenést és a térdrögzítő használatát, de sokkal súlyosabb is lehet a helyzet, amit minél előbb kezdenek el kezelni, annál biztosabb, hogy teljesen helyrejön.

De akkor se legyintsünk, ha csak a térdrögzítő alkalmazását javasolja a szakértő, mert az nem az jelenti, hogy nincs baj és minden mehet tovább ugyanabban a kerékvágásban. Be kell tartani az előírásokat és feltenni a térdrögzítőt, amikor valami megerőltető dolgot csinálunk, különben saját magunk is ronthatunk a szituáción, csupán a nemtörődömségünk miatt.

Ma már rengetegféle térdrögzítő kapható, különböző anyagokból, kialakítással és színekben, tehát meg kell találni a minden szempontból megfelelőt és mindaddig használni, amíg azt nem mondja a doki, hogy már nincs szükség rá.

Nadrág alatt és sportolás közben egyáltalán nem zavaró és nem is látszik, de olyat is lehet vásárolni, ami a csinos, elegáns öltözködést sem gátolja, tehát ez sem lehet indok arra, hogy miért kockáztatjuk az egészségünket.

Különben is egy ilyen sérülésnek az orvoslása sokkal fontosabb, minthogy miként nézünk ki vagy mit viselünk, tehát nem szabad ilyesmi miatt hanyagolni a térdrögzítő segítségét. Keressük meg azt a típust, ami kényelmes, megfelelő tartást ad és hagyjuk, hogy segítse a gyógyulásunkat!