A márka készülékei minőségben, illetve felszereltségben is képes felvenni a versenyt a többi gyártó termékeivel szemben. A Sony okostelefon változatai sarkos kialakítással és masszív élekkel kerülnek az üzletek polcaira.

Ebből kifolyólag sajátos designt mondhat a magáénak. A tükörsima hátlap, amit a gyártó előszeretettel használ, még elegánsabbá és stílusosabbá teszi a készüléket. A felsorolt tulajdonságok ellenére kijelenthető, hogy a termék kezelése kényelmes.

Ez a pozitívum leginkább az ívelt üvegéleknek köszönhető, hiszen kényelmes tapadást garantálnak. A gyártó a Sony okostelefon esetében gyakran használja az 5 inches képátmérőt, ami már megfelelő részletgazdagságot biztosít.

A termék erősségei közé sorolható a hátlapi kamera, ami képes helyettesíteni egy átlagos digitális fényképezőgépet. Alkalmas arra, hogy megörökítse a fontos pillanatokat, akár ideális fényviszonyok nélkül is, mivel a hardveres és a szoftveres felszereltsége nagyszerű képminőséget garantál. A Sony okostelefon nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik és az ár-érték aránya is kiváló.