Bonaparte Napóleon úgy vélekedett egy pohár pezsgőről, hogy győzelem után megérdemeljük, vereség esetén pedig szükségünk van rá. A világ legismertebb pezsgőinek egyike a Dom Perignon, ami Dom Pierre Perignon bencés szerzetesről kapta a nevét.

Ő volt az, aki vastagfalú, parafával és dróttal lezárt üvegbe palackozta a bort és pincében érlelte. Az érlelés során az ital szénsavval telítődött és finom aromával gazdagodott. Ezért nevezik őt a pezsgő „feltalálójának”.

A Dom Perignon a Moet& Chandon pincészethez tartozik, a Champagne pezsgők egyike. Kizárólag azokat az italokat illetheti ez a név, amelyek amellett, hogy palackban érlelődnek, a mesés Champagne vidékről származnak. Jellemzőjük a kifinomultság és a magas minőség.

Színvonalát mi sem mutatja jobban, minthogy olyan neves művészek a Dom Perignon arcai, akárcsak Lady Gaga vagy Lenny Kravitz. Kóstolja meg a klasszikus változatait vagy a Luminous Rosé Magnumot izgalmas illattal és ízzel. Évszázados szakértelem és válogatott alapanyagok vannak minden palackban.