Ha görbe a fal, akkor nincs mese, glettelni kell! Ezzel a módszerrel eltűntethetőek az apróbb hibák és az egyenetlenségek. De egy jó nagy adag anyagot kézzel nem valami könnyű munka kikeverni. Nem beszélve arról, hogyha csemperagasztóról vagy cementről van szó. A keverőgép viszont jelentősen megkönnyíti a folyamatot.

Nincs más dolgunk, mint bekapcsolni és a keverőfejet belehelyezni az anyagba. Fokozatosan állíthatjuk a keverés sebességét, ezzel el lehet érni a megfelelő állagot.

Nemcsak a kényelmes használat miatt érdemes a keverőgépeket választani, hanem azért is, mert ezáltal sokkal jobb minőségű anyaggal dolgozhatunk. Ha csak átforgatjuk párszor egy kőműveskanállal, a glett aligha fog megtapadni a falon. Sőt, még azt is megkockáztatjuk, hogy a csempék majd lepotyognak, a hanyagul összekevert csemperagasztó miatt.

A keverőgépet viszont kifejezetten ehhez a feladathoz találták ki. Kisebb mennyiséghez fúrógépet is használhatunk keverőfejjel, viszont ez alaposan megerőlteti a motort, ami így túlhevül és tönkremegy.