New York repülőjegy
New York repülőjegy

Ha régebben utazott már New York-ba, akkor talán tudja, hogy korábban létezett közvetlen járat a Nagy Alma és Budapest között. Sajnos azonban 2011-ben véglegesen megszűnt ez a lehetőség, hiszen nem akadt olyan légitársaság, amelyik nyereségesen tudta volna gépeit röptetni az útvonalon.

Ennek pedig az lett az eredménye, hogy most már a New York repülőjegy kizárólag átszállással kapható, amely jelentősen megnöveli az út időtartamát, illetve sokkal körülményesebbé teszi a repülést. Most azonban lehet, hogy felcsillant a remény arra, hogy újra vásárolható lesz közvetlen New York repülőjegy a két város között, hiszen az Emiratesben felmerült az a lehetőség, hogy a Dubai és Budapest között közlekedő járat innentől kezdve folytassa az útját New York irányába.

Sajnos azonban a tervek nem találtak kedvező fogadtatásra, hiszen többen is felháborodtak amiatt, hogy miért kell az adófizetők pénzén kihasználatlan járatokat üzemeltetni. Ráadásul az USA érdekeit is sértené ez a terv, hiszen most elsősorban az Amerikai Egyesült Államok tartja kézben azokat a járatokat, amelyekkel átszállással el lehet jutni a kontinensre.

Az Emirates terve miatt azonban nekik kevesebb lenne a bevételük a csökkenő utasszám miatt. Ennek következtében pedig sajnos könnyen meglehet, hogy mégsem lesz közvetlen New York repülőjegy.