Az eldugult mosdó lefolyó tisztítása
Az eldugult mosdó lefolyó tisztítása

A leghétköznapibb otthoni kellemetlenségek lakókörnyezetünk fejlődésével, bonyolultabbá válásával egyre csak szaporodnak. Ma már egy olyan esemény, mint egy eldugult mosdó lefolyó teljesen megszokottá vált, ugyanakkor pont olyan bosszantó, mint a legelső eset, amit feljegyeztek valaha.

A dugulással egy napon elkezdődött az ellene folyó harc és azóta ez a küzdelem folyamatos. Az eldugult mosdó lefolyó ellen számos kipróbált, hatékony és kevésbé hatékony módszer létezik, ezeket mindenki egyéni ízlése, tehetsége, szándéka szerint szokta bevetni a dugulás elhárítására.

Talán felesleges felsorolni ezeket a módszereket, de egyet ki lehet emelni a házi megoldások közül, ez pedig a lefolyócsövek sósavas „kezelése”. Ez az a módszer, ami a legsikeresebb, de a legtöbb kárt okozó is lehet egy időben.

Ha az eldugult mosdó lefolyó gondját ezzel a szerrel szeretnénk megoldani, alaposan oda kell figyelnünk, hiszen ez egy veszélyes vegyszer, ami amilyen sikeresen lemarja a szennyeződést a csövek faláról, épp olyan könnyen szétmarhatja magát a csövet, különösen, ha régi.