Ma már szinte nincs olyan ház Magyarországon, amelyikben ne lenne számítógép, a táblagépek és a laptopok megjelenésének ellenére, az asztali számítógépek még mindig rengeteg ember kedvencei. A meghibásodás azonban minden gépnél előfordulhat, ilyenkor jól jön a használt asztali számítógépek által kínált lehetőség az olcsóbb beszerzésre.

Főleg abban az esetben jó ez, ha az adott készüléket csak internetes böngészésre, esetleg szórakoztató játékra, filmnézésre használjuk. Persze azok is megtalálják a nekik valót a használt asztali számítógépek kategóriájában, akik a munkájukat végzik rajta. Viszonylag erős gépeket lehet venni használtan, amelyek újonnan sok pénzbe kerülnek.

Nyilván felvetődik a kérdés, hogy akkor az előző tulajdonosa miért adja el? Nos, megtörténhet, hogy neki erősebb modellre van szüksége, mint ahogyan az is, hogy egy cég annak idején néhány darabbal többet vásárolt és most értékesíti azokat, amelyeket nem használ. Számos oka lehet annak, hogy a használt asztali számítógépek kínálata egyre gazdagabb.