A klasszikus fűtési rendszereken kívül, napjainkban már számos innovatív technológiájú készülék található a kereskedelmi kínálatban. Az egyik ilyen termék az úgynevezett modern kandalló, aminek a gyártásával és forgalmazásával foglalkozik többek között a hazai illetőségű Technical vállalat. Ennek a korszerű fűtőtestnek a fő jellemzője, hogy a vonalvezetése egyszerű, letisztult, nem tartalmaz dekorációs elemeket és kiegészítőket.

A modern kandalló lehet szilárd tüzelőanyaggal működő és elektromos is. Ez utóbbi változat gyakorlatilag bárhol elhelyezhető, mert nem kell foglalkozni esetében az égési melléktermékek témájával.

A korszerű fűtőtestre és a burkolatára jellemzőek a geometriai formák, a tűz szépségét kiemelendő célzattal pedig az üvegfelülete a lehető legnagyobb méretű, akár több oldalról is láthatóvá téve a lángokat. Ha nagyobb igény mutatkozik a fűtőteljesítmény kielégítésére, az EVO modern kandalló termékcsalád valamelyik modellje ajánlott, a Pantech B és a Joy tűztércsalád pedig a kisebb teljesítményre optimalizált.