Sokan csak akkor hiszik el, hogy az ételek ízében is hatalmas különbségek vannak, edénytől függően, ha megkóstolták egyik-másik verziót, hiszen az eredmény magáért beszél.

A gránit edénykészlet stabilitásával, robosztus falával, különleges anyagával és színével igazán speciális látványt nyújt, így a főzés során nyert élmények sem lesznek unalmasak. Azt ugyan el kell ismerni, hogy valószínűleg nem a piacon kapható legolcsóbb termékekről van szó, hiszen a minőséget mindig és mindenben meg kell fizetni.

A tapadásmentes főzés, ezáltal a mérgelődés maximálisan elkerülhető, de kiemelhetjük a gyors főzési időt is, hiszen ezekben az edényekben lényegesen kevesebb perc szükséges az alapos pároláshoz, puhításhoz.

Teljesen mindegy, hogy húsokról vagy zöldségekről, esetleg egyéb kombinációról van-e szó, hiszen a gránit edénykészlet garantáltan tartalmaz olyan darabot a sok közül, amelyik alkalmas az elképzelések megvalósítására. Több eltérő színből választhat az érdeklődő, hiszen az esztétikum is fontos szempont.