Ha túl alacsony a nyomás, akkor alig vánszorog a víz a vezetékekben, ha túl magas, akkor könnyen tönkretehet bizonyos szerelvényeket. De az is gyakran előfordul, hogy a vezetékek illesztési pontjai mondják fel a szolgálatot a magas nyomás miatt. Mivel senki sem szeretne egy vízzel elárasztott lakásba hazatérni, ezért ajánlott a nyomáscsökkentő alkalmazása.

Ez tulajdonképpen egy biztonsági szerelvény, amivel a beszerelést követően nincs semmi dolgunk, ugyanis automatikusan optimalizálja a rendszerben jelenlévő nyomást.

A rugóház állítógombbal és beállító skálával lett ellátva, ami megkönnyíti az ideális értékek megadását. Ezekkel a termékekkel mindvégig élvezhetjük a biztonságos vízellátást.

Természetesen csak akkor számít előnyösnek, hogyha egy minőségi változat kerül beszerelésre. Így nem kell a meghibásodások miatt aggódnunk. A Honeywell nyomáscsökkentő még a legkritikusabb helyzetben is érzékeli a rendszerben fellépő túlnyomást. A sárgaréz, horganymentes szeleptest garancia a hosszú élettartam tekintetében.