Hazánkban igazi klasszikusnak számít, ezért nem is meglepő, hogy ilyen sokan kedvelik. A Csepel kerékpár nagy múltra tekint vissza. Ennek alapján nyilvánvaló, hogy a cég hatalmas tapasztalattal rendelkezik a bicikligyártás terén és ez minden modell esetében megfigyelhető. Úgy tartják, hogy a Csepel kerékpárnak lelke van.

Ez valószínűleg azért van így, mivel néhány évtizeddel ezelőtt még nem lehetett beszerezni a külföldi gyártók¬tól származó bringákat, ezért volt, hogy egy karbantartott bringa túlélt 2-3 generációváltást is. Abban az időben az emberek jobban megbecsülték a bicikliket, hiszen az embereknek nem telt autóra úgy, mint manapság. Ezért biciklin jártak dolgozni, iskolába, bevásárolni, kempingezni. A kempingezést pedig minden korosztály imádja.

Így nem is telt sok időbe, hogy a Csepel kerékpár előrukkoljon azzal a bizonyos, mára már klasszikusnak számító összecsukható modellel. Hazánkban akkoriban volt az összecsukható biciklik virágkora, hiszen a tárolás szempontjából a panelekben nem sok hely maradt. A külföldi modellek megjelenésével szép lassan a feledés homályába vesztek a Csepel kerékpárok ezen változatai.

Viszont a világon átívelő retro, divathullám hatása észrevehető a bicikli gyártók egyes termékein is. A Csepel kerékpárok estében ismét megjelentek például a triciklik. Egy kis ráncfelvarrást követően, újra bekerült a kínálatba a Csepel Camping, amit megpillantva nosztalgikus érzések keríthetik hatalmukba azokat, akik rajongással tekintenek ezekre a szerkezetekre. Praktikum szempontjából még 60 év távlatából is tökéletes választásnak számít, ami sohasem fog kiveszni a köztudatból.