Valószínűleg minden szakember egyetért abban, hogy az élvédő alkalmazása a járólapozás vagy épp a csempézés során nagyon is fontos. A tökéletes, esztétikus munka az élvédők nélkül bizony nem garantált. Amint ezek a helyükre kerülnek, egyből látni és érezni lehet, hogy sokkal jobban mutat a végeredmény. Azonban az élvédők használata nem minden esetben szükséges.

Mikor is kell ezeket bevetni? Nos, a kellékeket a burkolás során szokás használni a csempék, járólapok látszó éleinek és azok szögben való találkozásánál. Ezeket a tartozékokat tehát gyakran lehet látni a zuhanyfülkénél, kádnál, fürdőszoba fali csempézésénél, lépcsőknél, ablakpárkányoknál és megannyi más eszköznél a fürdőszobában és konyhában egyaránt.

Vannak esetek, amikor az élvédők nem annyira fontosak, illetve léteznek olyan szituációk is, amikor ezek igenis kötelezőek. Az előbbire jó példa az, ha a hidegburkoló elemek Gress lapok, amiknek az élei színezettek. Ekkor nem szükséges az élvédő.

Akkor is elhanyagolható ez, ha mondjuk a lapok 45 fokban történő összecsiszolását választja a ház tulajdonosa. Milyen élvédők mellett érdemes dönteni? Hány fajta ilyen jellegű tartozék létezik? Ezek elképesztően sokfélék lehetnek. A két nagy kategória a műanyag és a fém alapanyagú.

Azt, hogy milyen élvédők mellett érdemes dönteni, javarészt az adott helyiség dizájnja és hangulata dönti el. A fém élvédőknél általában alumíniumot kell érteni különböző felületkezeléssel, míg a műanyagnál több fajta szín közül is választhat az ember. Mind a két típus megvásárolható a shop.zalapack.hu webboltban.