Amikor új családtag érkezik, akkor fel kell készülnünk a következő hónapokra is. Tegyük fel, hogy baba overál kerül a kosarunkba, de a csöppség csak a nyár elején érkezik meg. Mi történne, ha megvennénk a legaranyosabb overált a 3 hónapos méretben? Elég, ha utána számolunk kicsit és azonnal látni fogjuk, hogy a baba éppen augusztusban tölti a harmadik hónapját, amikor nem igazán lesz szüksége téli ruházatra. Ez a hiba főleg a kezdő kismamákkal és az ajándékozni vágyó emberekkel szokott megtörténni, egyszerűen megfeledkezünk arról, hogy az újszülöttek nagyon gyorsan nőnek.

Baba overál leginkább a decemberi, januári és februári hónapban fontos, úgyhogy ennek alapján kell kiszámolni a szükséges méretet. Amikor a picikről van szó, akkor vehetünk valamivel nagyobbat, de nem érdemes túlzásba esnünk. Ha a 6 hónapos helyett 1 éves méretet veszünk, akkor megint ugyanaz lesz a probléma, pont a nyári hónapokban lesz rá jó az új ruha. Nem véletlen, hogy a baba overálból több is kell majd az első években, amikor gyorsan nő a gyermek.

Baba ruha: színek és méretek

Ahogy fent említettük, a méret kiválasztása nagyon fontos, de nemcsak az overálnál, hanem minden baba ruha tekintetében. Természetesen vannak kivételek, mint például a pólók és a pulcsik. Itt nem baj, ha egy kicsit lóg a picin vagy éppen vissza kell hajtani az ujját, mivel olyan darabról van szó, ami télen, tavasszal, nyáron és ősszel is használható. Tény és való, hogy az anyagot is jól meg kell választanunk, mivel a meleg időben és a fagyban másra lesz szükségünk, bár a pamut baba ruha biztos megoldás szokott lenni.

A méretek mellett, érdemes figyelni a színekre is, hiszen a rengeteg színt utána sokkal nehezebb lesz kimosni. Az újszülötteknél érdemes a fehéret választani, mivel ennek sokkal könnyebb a tisztítása, mint egy sötét kék vagy piros pólóé. Innentől kezdve a baba ruha kiválasztása könnyebbé és kényelmesebbé válik, ugyanakkor biztosan nem fogunk rosszul dönteni, mivel olyan darabokat vásárolunk meg, amiket az anyukák és a gyermekek is szeretni fognak.