Afghanistan

Rohamosan terjednek a hiperkonvergens rendszerek

DoclerNet szerver szolgáltatásai

DoclerNet szerver szolgáltatásai

Jól tudjuk, hogy te se szeretnél lemaradni a technikai fejlődésben, ezért mesélünk neked kicsit arról, miben nyújtanak többet a hiperkonvergens rendszerek a hagyományos felhőrendszereknél.

Ugyanaz a folyamat zajlik most le, ami korábban a szervek piacán is végbement. Ma már egyre kevesebben vesződnek saját szerverpark fenntartásával is, hiszen gyorsan és egyszerűen rendelkezésükre állhat a kívánt erőforrás, például a DoclerNet szerver szolgáltatásain keresztül is.

A hiperkonvergens szolgáltatások nem csak tárhelyet kínálnak, hanem számítási kapacitást és hálózatkezelést is, így gyakorlatilag akár teljesen ki is válthatjuk segítségükkel hagyományos rendszerünket.

A gyakorlatban azonban ez inkább a saját- és a hiperkonvergens rendszer hibrid működését jelenti.

Így, ha kezd elavulni gépparkunk nincs szükség fizikai fejlesztésre, elég csak a szolgáltatónktól rendelnünk egy igényeinket kielégítő csomagot.

A technológia mellett hasonló érvek szólnak, mint a felhőben való adattárolás mellett is.

Tárolókapacitásunk kiépítéséhez először is meg kell becsülnünk a jelenlegi és jövőbeli szükségleteinket.

Mindenki szeretné elkerülni, hogy feleslegesen fordítson tetemes összegeket a végül akár évekig kihasználatlanul álló infrastruktúrára, vagy azt, hogy alábecsülje igényeit és ezért csakhamar újabb beruházásra legyen szüksége.

Emellett a virtuális szolgáltatások és a távmunka korában egyre nagyobb az igény arra, hogy adatainkhoz bárhol biztonságosan hozzáférjünk.

A felhőszolgáltatók pont ezekhez biztosítanak gyors, egyszerű, költséghatékony megoldást.

A hiperkonvergens rendszerek ugyanezért nyernek egyre jobban teret. Segítségükkel bárhol és bármikor rendelkezésünkre állhat éppen az a kapacitás, amire szükségünk van.

Nem kell többé bonyolult elemzéseket készítenünk arról mekkora számítási vagy tárhely kapacitásra lesz szükségünk, így erőforrásainkat a cégünk előtt álló igazi kihívásokra koncentrálhatjuk.

A hiperkonvergens szolgáltatások szélesen skálázhatóak, így biztosak lehetünk benne, hogy mindig éppen annyi forrás áll rendelkezésünkre amennyire szükségünk van és nem kell félnünk attól, hogy egy nagy számítási és tárolási kapacitást igénylő projekt késedelmet szenved infrastrukturális problémák miatt.

Print Friendly, PDF & Email