Klíma

Itt a tavasz és vele együtt megérkezett az allergiát kiváltó szezon is. Hazánkban is sokan szenvednek a különböző allergiás tünetektől, amelyek között szerepel az orrfolyás, a rekedtség, az orrdugulás, a nehézlégzés és a szemviszketés. Most, hogy közeledik az allergia szezon, itt van 8+1 hasznos tanács az allergia ellen, ahol a megfelelő klíma is számít. Ha az otthonában nem szeretne tüsszögni és az allergia kellemetlen tüneteitől szenvedni, akkor nézzen be a klimaszakaruhaz.hu webshop oldalára.

A kínálatában olyan légkondicionáló modelleket is megtalálhat, amelyek hatékonyan eltávolítják a lakások levegőjében lévő szennyeződéseket. A többféle szűrővel ellátott berendezések bárkinek megvásárolhatóak, akik egy többfunkciós készüléket szeretnének a magukénak tudni. A mai klímák már nemcsak az otthonok hűtését látják el, hiszen már képesek fűteni is. Rendkívül keveset fogyasztanak és még a szennyeződéseket is eltávolítják a levegőből.

Az aktív szén és egyéb szűrőknek köszönhetően, mindenki biztonságban lehet az otthonában, aki szeretne végre fellélegezni. A következő hasznos tanácsokat mindenképpen érdemes megfogadnia, hogyha nem szeretne állandóan tüsszögni az otthonában. Először is a parlagfű kiirtása törvény által kötelezett, vagyis mindenkinek el kell végeznie. Továbbá fontos tisztában lennie azzal, hogy egy gondozott környezetben nem fog megtelepedni a parlagfű. Azonban más allergén polleneket tartalmazó növényeket sem érdemes a területre telepíteni.

Arra nagyon figyeljen oda, hogy egy olyan specialistát találjon, aki segíti a tüneti kezelést és az allergia megelőzésében is tanácsot ad. A következő lényeges lépés a kézmosás. Sokan nem figyelnek oda eléggé erre a higiéniai tényezőre, de aki többször allergiás egy évben, annak ajánlott az átlagosnál gyakoribb kézmosás. Folyamatosan figyelje a pollenkoncentrációt, főleg akkor, hogyha szabadtéri rendezvényekre tervez ellátogatni a családjával. Nem utolsósorban, a ruháit ne a szabadba teregesse ki, mivel ezekre is rárakódhat a sok pollen és allergénanyag.