Kisebb vágások, horzsolások és égések ellátásához nem szükségesek bonyolult dolgok. Minőségiek azonban igen, ezért a ragtapasz legyen valóban megfelelő tulajdonságokkal ellátott. A mindennapi feladatok elvégzése közben, még a legnagyobb óvatosság mellett is történnek kisebb balesetek.

Sebtapasznak ezért mindig kell lennie otthon, de a munkahelyeken, iskolákban és tulajdonképpen mindenhol van helye ennek a gyógyászati eszköznek. A táskánkban is kell egy dobozzal ebből, hiszen egy feltört láb esetében is hatalmas segítséget képes nyújtani. Manapság már a ragtapasz óriási kínálatban elérhető, ezért a személyes igényeknek megfelelően választhatunk vízálló, flexibilis vagy a kifejezetten gyermekeknek szóló vidám mintával ellátott változatok közül. A hucare.hu webáruházban a ragtapasz is átlagon felüli minőségben szerezhető be.

Itt kapható például az újabb típusú Mepilex XT sebtapasz család, ami a váladékozó akut és krónikus sebek széles körében használható. Kisebb és nagyobb tételben egyaránt megrendelhető.