Egy csőtörés rendkívüli anyagi károkat okozhat az otthonunkba, nem beszélve akkor, hogyha emeleti panellakásban élünk. Nyilván a szomszédok sem fognak örülni a nyakukba zúduló víztömegnek.

Még egy vadonatúj rendszert is tönkretehet a nyomáskülönbség. A nyomáscsökkentő viszont leveszi a terhet a szerelvényekről és egyenletes szinten tartja a vízvezetékekben a nyomást. Ezzel minimalizálható egy esetleges csőtörés veszélye. Főleg akkor nagy a baj, hogyha éppen nem tartózkodunk otthon, amikor bekövetkezik a baj.

Rengeteg épületben nagyon rossz állapotban vannak a vízcsövek, ezért csak idő kérdése, hogy mikor történik meg a baj. A nyomáscsökkentővel ez a veszély nem áll fent. A kínálatban manométer is található, amivel nyomon követhetjük az értékek alakulást.

Így időben közbeléphetünk, hogyha túl magas nyomást tapasztalunk a rendszerben. Ennek a szinten tartására mindenképp érdemes a Honeywell nyomáscsökkentőket használni. Apró befektetésnek számítanak, ahhoz képest, hogy képes növelni a teljes rendszer élettartamát.