Nem kell a szemétbe dobnia vagy elégetnie ahhoz, hogy megszabadítsa a szekrényeit és az otthonát a felesleges irodalmi alkotásoktól. Ha rákeres az interneten arra, hol lehet könyveket pénzért eladni, rájön, hogy nem csupán papírként tekintetnek ezekre.

Egyes polgárok, akiknek a hagyaték felvásárlás a szakterületük, hajlandóak jó pénzt fizetni olyan ritka vagy speciális könyvekért, amelyek a tulajdonosuknak teljesen értéktelenek. Az ilyen könyvek kidobása vagy megsemmisítése azonban meggondolatlanság és pazarlás. Ha nincs rájuk szükség, akkor az eladásuk hagyaték felvásárlás révén is megoldható. A régi könyvek leadását célszerű jól megközelíteni. A könyv eladás révén nemcsak pénzt nyerhet valaki, hanem az előző generációk örökségét és tapasztalatait sem veszíti el.

Számos lehetőség van arra, hogy az évtizedekkel ezelőtt megjelent irodalmat új életre keltsük. Egyszerűen odaadhatjuk egy barátunknak, feladhatunk róla egy hirdetést, árverésre bocsáthatjuk, felajánlhatjuk egy használt könyv eladással foglalkozó boltnak, antikváriumnak.