Függönyök

A lakás berendezésekor minden apró részletre oda kell figyelni és nem szabad, hogy csak a legnagyobb, mindig szem előtt lévő tárgyak legyenek a középpontban. A függönyök sohasem elhanyagolható eszközök. Ezek meghatározzák az adott szoba hangulatát és igenis lágyítják a teret.

Mindig fontos, hogy ez színben passzoljon a helyiség többi elemével, akárcsak a parkettával, szekrénnyel, ággyal vagy éppen fotellel. Manapság roppant elterjedtek a fényáteresztő függönyök, amelyek alapanyagukat illetően nagyon sokfélék lehetnek. A legkeresettebbek közé tartozik a voile, organza, csipke, pamut és természetesen a selyem.

Nem is vitatható, hogy a függönyök színeikkel, textúrájukkal, mintájukkal, méreteikkel, valamint a szabás és varrás módjukkal, ugyanabból az anyagból teljesen más hangulatot tudnak megteremteni a szobában. Pontosan emiatt kell olyat fajtát kiválasztani, amelyik tökéletesen passzol a helyiségbe. A függönyök közül sokan választják az egyszínű organzából készült, roppant minimalista és esztétikus modellt, amelyik egyöntetűen a legelegánsabb választás.