Egy házibulit, lagzit vagy bármilyen fontosabb eseményt, ahol a szórakozásé a főszerep, szinte el sem lehet képzelni szeszes italok nélkül. Mivel a vodka árak kedvezők, illetve egy olyan nedűről van szó, amit lehet magában fogyasztani, de tökéletesen beválik koktél alapanyagként is, egyáltalán nem csoda, hogy annyira felkapott.
Magyarországon méltán tartozik a legnépszerűbb italok közé. Fiatalok és idősek is előszeretettel fogyasztják valamilyen formában. Ez az ital tulajdonképpen eredetileg a keleti szláv népek, azon belül is az orosz nép nemzeti italának számít, de a huszadik század folyamán egy valóságos világhódító utat járt be.

Ehhez hozzátartozik a fent említett tény, hogy a vodka árak reálisak és igen sokoldalú alkoholos italról van szó. Ez a speciális, magas minőségű gabonapárlat általában íztelen, ezért kitűnő alapanyag például koktélok elkészítéséhez, de létezik számos ízesített változata is. Mivel a vodka árak alacsonyak a Prémium Italnagykereskedés oldalán, rengetegen döntenek úgy, hogy itt vásárolnak.