Ha nem tudja, mi a különbség a szintetikus és a természetes póthajak között, érdemes röviden ismertetni ezeket. Az első, a természetes póthaj, ahogy a neve is mutatja, valódi hajból készül és a legjobb minőség jellemzi. Az ilyen hajból készült természetes parókák nagyon tartósak, valamint lágyság és lenyűgöző fény jellemző rájuk. Ezekkel ellentétben, a szintetikus parókák nem valódi hajból készülnek. Minőségük ezért nem mindig képes kielégíteni a leendő viselőjük igényeit.

Bár a manapság gyártott szintetikus póthajak egyre jobban hasonlítanak az eredeti társaikra, még mindig messze nem annyira tökéletesek. Bár lehetőséget adnak a haj formázására, azonban ebben a tekintetben nincs annyi lehetőség, mint amennyit a természetes paróka tesz lehetővé.

A természetes kontra szintetikus parókák közötti összecsapás során érdemes figyelembe venni nemcsak az anyagot, amiből készülnek, hanem az olyan szempontokat is, mint például az ápolás vagy a színezési lehetőségek. Így könnyen ki lehet derítheti, hogy mely esetekben melyik parókát érdemes választani.