A gyerekóra szerepe

A mai rohanó világunkban igencsak fontos szerepe van az idő múlásának. Mindenhová időpontot kell egyeztetni és adott órában kell odaérni, így a gyerekeknek is minél hamarabb meg kell tanítani az órák használatát, illetve az időérzékük fejlődését is támogatni kell, ahogy csak tudjuk.

A gyerekóra viselése kezdetben csupán jó mókának tűnhet, de ennél sokkal lényegesebb, hogy ezzel a mindennapokra készíthetjük fel őket. Tévedés ne essék, nem siettetni kell a tanulás folyamatát, a számok vagy éppen az órahasználat elsajátítását, hanem valahogy az arany középutat megtalálni.

Már az oviba is pontosan kell érkezni, orvoshoz, különféle foglalkozásokra sem lehet bármikor betoppanni, így valahogy muszáj a kicsikben is kialakítani a tudatosságot és az előre tervezés képességét. Ehhez pedig a gyerekóra elengedhetetlen, mert tudniuk kell valamihez viszonyítani.

Ha nem szeretnénk egyből az óramutatók működését is elmagyarázni, akkor egy digitális gyerekóra is megfelel, sőt, talán azzal könnyebben elboldogulnak, hiszen csak a számokat kell leolvasni róla. Persze időt kell hagyni a tanulásra és nem szabad erőltetni, mert az elveheti a kedvüket, de lassacskán be kell vezetni őket a mai világra jellemző pörgésbe.

Az iskolába már elvárt dolog lesz, hogy minden órára pontosan beérjenek, így addigra a gyerekóra rejtelmeit feltétlenül ismerni kell. Vásároljon egyet Ön is a gyerkőcének és ne hagyja, hogy elvesszen a való élet forgatagában! Persze jó lenne minél tovább hagyni őket gyereknek lenni, játszani, terhek nélkül létezni, de sajnos ez ma már nem ennyire egyszerű. A mai gyerekeknek olyan dolgokat kell tudniuk, amikre régen nem volt szükség.