Afghanistan

Kell az ADR oktatás, ha előrébb akarunk lépni

Használjuk ki az ADR oktatás lehetőségeit

Használjuk ki az ADR oktatás lehetőségeit

Sokan foglalkoznak fuvarozással a mindennapokban, de egyáltalán nem mindegy, hogy a rakomány mit tartalmaz. Nem ritka, hogy veszélyes anyagoknak a szállításáról van szó. Ilyen esetekben azonban nem akárki lehet a sofőr, ugyanis csak az ADR oktatás sorozaton átesett személy jogosult arra, hogy ilyen munkát végezzen. Elegendő egy egyszerű engedély és máris vihetünk mindent?

Nem éppen így működik a dolog, ugyanis vannak olyan kategóriák, amelyekre külön kell vizsgát tenni. Egy alap ADR oktatás jogosultságot nyújt arra, hogy nem tartályos valamint radioaktív és robbanásveszélyes anyagok kivételével, minden mást vihessünk.

Ezek közé tartoznak a festékek, tüzelőanyagok, savak, mérgező anyagok, amelyek palackokban, platós gépkocsin, hordóban, zsákban vagy ládában vannak elhelyezve. Amennyiben aztán tovább akarjuk fejleszteni magunkat, akkor az ADR oktatás szakosító tanfolyamán kell részt vegyünk, aminek az elvégzését követően, már jogosultságot lehet szerezni, a még nagyobb kockázattal rendelkező anyagoknak a szállítására.

Print Friendly, PDF & Email