Afghanistan

A ház automatizálás a biztonság érdekében

Intelligens épület

A mai modern technológiának köszönhetően a lakása nagyon kényelmes lehet amellett, hogy energiatakarékos is. A ház automatizálás nagyszerű gondolat, hiszen így optimalizálhatja energiafelhasználását, ennek köszönhetően gazdaságos lesz az üzemeltetés, illetve a fenntartás. A rendszer az Ön szokásaihoz állítható és érzékeli a jelenlétét. A fűtés- és a hűtés szabályozó megoldásoknak hála a lakásában egyenletes hőmérséklet alakítható ki, amely nagyban hozzájárul a költségek minimalizálásához.

A ház automatizálás a remek funkcióknak köszönhetően kényelmes megoldás. Mint már volt róla szó, a rendszert a szokásaihoz lehet alakítani, ennek köszönhetően számos dolog be- és kikapcsolásához nem szükséges személyesen beavatkozni, mivel a berendezés automatikusan végrehajthatja azt. A ház automatizálás esetén a lakása sokkal biztonságosabbá válik. Nagy előnye, hogy az ingatlanát távolléte során is felügyelheti, illetve irányíthatja okostelefonja, számítógépe vagy akár tabletje segítségével. A berendezés beltérben és kültérben is végrehajtja feladatait.

A ház automatizálás leggyakoribb funkciói, amit előnybe helyeznek az a világítás vezérlése, valamint szabályzása, a fűtés és a klímavezérlés. Megkülönböztetnek olyan rendszereket, amelyek központi-, elosztott-, illetve összetett intelligencia használatával működtetik az ingatlanok rendszereit vagy fogadják azok jelzéseit. Az intelligens épület működhet folyamatos emberi ráhatással érzékelők paraméterei alapján, vagy akár intelligenciát hordozó vezérlőkkel, de egyik esetben sem túl bonyolult a kezelése.

Egy intelligens épület képes a biztonsági rendszert felügyelni, azaz behatolás jelzéssel, illetve védelem funkciókkal van ellátva, mindemellett tűzjelzés és oltás, a nyílászárók vezérlése és állapot megjelenítése is megoldható. Továbbá lehetséges a szórakoztató berendezések vezérlése, más egyéb eszközök kézi vagy automatikus irányítása, trendek, folyamatok regisztrálása, valamint módosítása, magas fokú rugalmasság, és még lehetne sorolni, hogy mi mindent nyújthat Önnek és családjának egy intelligens épület.

Print Friendly, PDF & Email