Afghanistan

A szauna fokozza a verejtékezést

Szauna, mint mesterséges izzasztó

Szauna, mint mesterséges izzasztó

Életünk során temérdek alkalom, kihívás és gondokkal teljes pillanat idézi elő azt az állapotot, aminek során testünk egy felhevített tégely, sósan fölbugyogó forráscseppeket bocsát a bőrrétegre. A szauna azon mesterségesen ingerelt izzasztó metódusok közé tartozik, amelyek során nem a fizikai munka terhe alatt vesződve jutunk, hanem ellazult, higgadt állapotban.

A szauna a verejtékezést fokozza és testedző kúrája közepette, a hatás egészségvédő mivolta fekvő helyzetben bukkan a felszínre. A szauna betegségmegelőző hatása már az aztékok idejében ismert és alkalmazott eljárás volt. A szauna a józan, higgadt és könnyed testszépítés mecénása, ami akkor éri el a legkifinomultabb ráhatását, amikor készek vagyunk búcsút inteni a száguldásnak és kapkodásnak.

A szauna és az izzadás összefonódása olyan egyértelmű, hogy nem szorul magyarázatra, azonban érdekfeszítő kalandban lehet részünk, ha végigpásztázzuk az izzadással kapcsolatos szavainkat, amelyek a forrósság, hevesség, nagyobb hőfokú hullámán parázslanak.

Print Friendly, PDF & Email