A zsíros haj sok kellemetlenséggel jár. Nem csoda hát, hogy a zsíros hajra sampon alkalmazásával senki sem vár sokáig, hiszen ez jelenti a kiutat a problémából. Azonban a választás sokaknak fejtörést okoz, ami érthető is, hiszen a felhozatal óriási. Milyen tulajdonságokkal kell rendelkezzen a megfelelő termék? Az egyik legfőbb adottság az erős zsíroldóktól való mentesség, így az SLS vagy SLES tartalmúak szóba sem jöhetnek.

A zsíros hajra sampon naturális olajokat és növényi hatóanyagokat kell tartalmazzon, illetve a hajhagymák faggyútermelését normalizáló komponenseket. Nem mellesleg nem szabad rendelkeznie kőolaj-származékokkal, szilikonnal vagy olyan összetevőkkel, amelyek hormonkárosítók vagy épp allergiás reakciókhoz vezethetnek.

Ugye a zsíros hajkorona nem csupán azért zavaró, mert azt gyakran kell mosni, hanem azért is, mert a megvastagodott zsírrétegben elszaporodhatnak a fejbőrön egyébként is jelen levő gombák. Sőt, a különféle mikróbák is gyorsabban letelepednek a zsíros fejbőrön. A zsíros hajra sampon mindezt meggátolja, illetve megakadályozza a korpásodást és a különféle gyulladások kialakulását.

Ha nagy mértékű a zsírosodás, akkor a faggyú visszafolyhat a szőrtüszőbe, elzárja a természetes ürülés-tisztulás útját, a bennrekedt anyagok bekristályosodnak, és elzárják a haj gyökerét a tápláló oxigéntől. Emiatt pedig leállhat a haj növekedése és megfigyelhető a hajhullás.

A férfi arcápolás sem elhanyagolható szokás

Az úriemberek is jól járnak, ha odafigyelnek a bőrük épen és tisztán tartására. A férfi arcápolás a bőröregedés megelőzését, a bőr nedvességtartalmának a megfelelő pótlását, illetve a kialakult ráncok kezelését jelenti. Teljesen egyértelmű, hogy az ápolt megjelenés egyik alappillére a szép arcbőr.

Ezen a területen a bőr a férfiak esetében is sokkal vékonyabb, a ráncok általában itt kezdenek el elsőként megjelenni. A férfi arcápolás tehát nem felejthető el a napi tisztálkodás vagy szépítkezés során. A medinatural.hu oldalon megvehető kozmetikumok a természetesség jegyében segíthetnek a megfelelő férfi arcápolás elérésben.