A motoros beszélő rendkívül hasznos eszköz. A beszéd vagy a navigációs információk meghallgatása lehetőségeinek köszönhetően, sokkal könnyebbé teszi a motorozást. A sisak kommunikáció ennek a csúcstechnológiás eszköznek köszönhetően könnyen megvalósítható.

A motoros nemcsak rádiót vagy felvett zenét hallgathat rajta kiváló hangminőségben, hanem telefonálhat és üzeneteket is küldhet. A sisak kommunikáció rendkívül fontos funkciója a GPS útvonal bejelentések fogadása is, a motorkerékpáros navigációval és a legnépszerűbb GPS okostelefon alkalmazásokkal való kompatibilitásnak köszönhetően. A kiváló minőségű hang visszaadása és a szélálló mikrofonok biztosítják, hogy a hívások még zord kültéri körülmények között is zavartalanok legyenek. Ezen kívül, a sisak kommunikáció rendelkezik egy automatikus üzemmóddal, ami a hangerőt a vezetési helyzethez és a sebességhez igazítja.

Egyes termékek akár 25 órás beszélgetési időre is képesek. A sisak kommunikáció nagy távolságokra, egyes eszközök esetében akár 1700 méterre is kiterjedhet.