Zászlót szeretne kihelyezni homlokzatra? Ha a zászlótartó fali elrendezésbe kerül, két alapvető kritériumnak kell megfelelnie. Az első, hogy erős, masszív alapanyagból legyen azért, hogy biztonságosan megtartsa a zászlótartó rudat. A második pedig, hogy ez az erős és masszív alapanyag megfelelő felületkezeléssel legyen ellátva, hogy egyrészt esztétikailag is rendben legyen, másrészt pedig hosszú ideig ellenálljon az időjárás viszontagságainak.

Az alapozó réteggel és fedőfestékkel ellátott, fekete vagy a korrózióálló inox kivitel egyszerre UV-sugárzás és csapadékálló. Mivel hosszútávon csak a kiváló minőségű tartószerkezetekkel jár jól, nem érdemes spórolni a minőségen. Ahhoz, hogy évekig gyönyörködhessen a nemzeti színű, céges vagy egyéb egyedi elképzelések szerint gyártott lobogóiban, a zászlótartó fali elhelyezésekor figyelni kell továbbá arra is, hogy hova és milyen körülmények közé szerelik fel.

Miért fontos ez? A napsütéses órák száma miatt. Az éltető napsütéssel ugyanis káros UV-sugarak is érkeznek a Földre. Ezért kell, főleg nyáron a bőrünket is óvni és a különböző textileket is UV-védelemmel ellátni, amennyire ez lehetséges. Természetes és igen hatékony megoldás, ha a homlokzaton nem déli fekvésbe helyezzük el a zászlót.

A déli napsugarak ugyanis a legerősebb UV-sugárzást produkálják, ami akár a lobogó idő előtti színfakulásához vezethet. Optimális megoldás, ha a keleti vagy a nyugati fekvésű homlokzatra szerelt zászlótartóba helyezik a zászlót. Az 1-2-3 ágú kivitelben elérhető falra szerelhető zászlótartó felszerelése akkor sikerül igazán jól, ha a belehelyezett zászlórúd végén lengedező lobogónak szabad utat enged.

Ezért erre is oda kell figyelni még a felszerelés előtt. Ha ugyanis a rendszeresen beleakad a ház kiálló részeibe, min pl. az ereszcsatorna csücskébe vagy faágakba, esetleg a kerítésbe, akkor bizony könnyen elszakadhat és idő előtt elveszítheti a ragyogó megjelenését. A kültéri zászlók alapesetben is maximum két-három évig tudják megőrizni a szépségüket, amennyiben megfelelően telepítik és rendszeresen tisztítják őket, illetve odafigyelnek az esetleges karbantartásra is.

Ez utóbbi lehet egy pár centis szakadás azonnali megvarrása, amivel a zászló élettartama a maximális szintre emelhető. Ha azonban a zászlótartó fali szerelése későbbi problémákat idéz elő, a zászló akár már fél vagy egy év alatt is cserére szorulhat. Ugye, Ön inkább hosszútávra tervez? Tervezzen a Poliform kiváló minőségű, időtálló termékeivel!