Amikor sötétség vesz minket körül, akkor nem mindegy, hogy milyen messze van a villanykapcsoló. Nem véletlen, hogy egyre több felhasználó választja a mozgásérzékelős lámpa előnyét, így megkíméli magát a további kellemetlenségektől. Gondoljunk csak arra, hogy bent ülünk és valaki az udvaron járkál.

Ha automatikusan felkapcsolódik a lámpa, akkor nemcsak mi fogjuk észrevenni, hogy van odakint valaki, hanem az a bizonyos személy is megijed. Esetleg gondoljunk a nyaralókra, ahol lényegesen nagyobb az esélye egy esetleges betörésnek, azonban a felkapcsolt villany megtévesztő eszköz lehet.

Tény és való, hogy mindig számolnunk kell az olyan kellemetlenségekkel, mint például az elkóborolt állatokkal, de ezt leszámítva, a mozgásérzékelős lámpa tökéletesen működik. Ráadásul arról se feledkezzünk meg, hogy amikor mi megyünk ki a kertbe, akkor nem kell majd folyton a kapcsolót keresgélni, hanem azonnal látjuk az előttünk lévő utat. Ez a technológiai megoldás bizonyára sok lakástulajdonos kedvence lesz.